Міжнародна Трієнале Малюнка "Слава Україні!"

24.02.2023 - 22.03.2023
Міжнародна Трієнале Малюнка "Слава Україні!"

Виставка Першої Міжнародної Трієнале Малюнка «Слава Україні!»

 

24 лютого у ЦСМ «Білий Світ» відбулося відкриття виставки учасників Трієнале Малюнка. Публіка побачила 161 малюнок від професійних митців на тему «Слава Україні!». Також на вернісажі відбулося нагородження переможців Трієнале та презентація каталогу.

 

Малюнок як художня техніка об’єднує всіх художників, він є базовою практикою і може втілювати засади свободи та демократії серед митців різного віку, статі, національності, освіти, методу та жанру. Мета Міжнародної Трієнале Малюнка — показати та підкреслити цінність малюнка як найдавнішої форми мистецтва споконвіку, і як кінцевої цілі роботи художника — сьогодні. Водночас Трієнале покликана об’єднувати навколо гасла “Слава Україні!” художню спільноту всередині країни та за її межами, збирати та зберігати відображені у малюнках правдиві голоси митців-свідків долі України.

 

ЦСМ «Білий Світ» заснував Міжнародну Трієнале Малюнка у 2022 році. Кульмінаційний момент Трієнале — нагородження переможців і відкриття виставки робіт учасників — відбувся рівно через рік після початку повномасштабного російського вторгнення. Призами є грошові винагороди та медалі зі срібла. Також організатори Трієнале дали можливість придбати особливі благодійні медалі двох видів — відповідно за 25 000 та 50 000 грн, а виручені кошти (так само, як і виручка з продажу каталогів) будуть спрямовані на підтримку Збройних сил України.

Більше інформації про проєкт за посиланням

 

 

Подія на Фейсбук

Фоторепортаж з відкриття (Частина 1)

Фоторепортаж з відкриття (Частина 2)

Відеорепортаж з відкриття 

3Д тур виставкою

 

Фотогалерея