«Уламки» Марина Біндіч і Василь Бедей

28.07.2022 - 14.08.2022
«Уламки» Марина Біндіч і Василь Бедей

Ми презентуємо виставку «Уламки» як продовження кураторських роздумів про зміну оптики бачення твору. Нині таке просте і загальне слово – уламки – може сприйматися чутливо і навіть болюче. Адже щодня ми чуємо про чисельні руйнування та постраждалих, і кількість уламків лише збільшується, заповнює весь візуальний та медійний простір. Проте думка про уламки може стосуватися не лише незворотної шкоди. Вона може бути і про фрагменти реальності, дуже концентрованої дійсності, що мають потенціал до відтворення і складання у повну картину, у цілісну історію.

Виставка «Уламки» має двох авторів, чия зустріч, насправді, могла й не статись. Марина Біндіч і Василь Бедей мають різний бекграунд, використовують різну художну мову і входять до різних художніх спільнот. Але ЦСМ «Білий Світ» не відмовляється від неочікуваного об’єднання художників різних поколінь, різних творчих пошуків та мистецьких зацікавленостей. І зрештою висловлювання обох митців відповідають на питання: при зустрічі з уламками як ставитись до них і що робити?

Марина Біндіч пильно та дбайливо вдивляється у елементи дійсності, відокремлює їх від навколишнього шуму і представляє глядачеві їхні зображення для нового знайомства, справжнього, вдумливого і глибокого. Василь Бедей вдається до довільного комбінування частин, нетрадиційного трактування форми та змісту і вихваляє шорсткість, асиметрію та аутентичність уламків.

Ми всі віримо, що зможемо все відбудувати і зібрати докупи, склеїти розбиті історії. Тому фрагменти необхідно збирати і зберігати, вивчати й робити висновки заради нашого відродження і спільного подальшого життя.

Стаття про виставку на порталі Вечірній Київ

Відео з відкриття виставки

Фоторепортаж із відкриття виставки

3D-тур виставкою

Фотогалерея